"Mame" najavile drastične akcije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Mame” najavile drastične akcije

  Inicijativa “Mame su zakon” najavila je drastične akcije jer još nije izmenjen Zakon o podršci porodica sa decom, kojim je izmenjeno obračunavanje primanja trudnicama i porodiljama, a zbog kojih neke dobijaju mesečno minorne iznose.

  Drastičnu akciju najavili su pošto ih je jedna od porodilja obavestila da mesečno dobija 280 dinara i da je i na taj iznos čekala pet meseci.

  “Nedavno nas je dodatno potresla informacija koju smo podelile preko naloga Inicijative na društvenim mrežama koju smo dobili od porodilje koja mesečno dobija oko 280 dinara i to sa zakašnjenjem od čak pet meseci i koja, nakon ukupne uplate sa zaostatkom, za taj novac može da kupi jednu dohranu za svoje dete.”

  Da li je to ta dugo promovisana briga o porodicama u Srbiji? Da li bi ministri mogli da prežive ceo mesec sa ovakvom finansijskom “podrškom”?, upitali su iz inicijative.

  Iz te inicijative podsećaju da su nadležni ministri Slavica Đukić Dejanović i Zoran Đorđević najavili izmene, ali da ih još nema, a da mnoge trudnice i porodilje za to vreme žive na ivici egzistencije.

  “Primena ovako lošeg zakona utiče na kvalitet života pojedinaca i porodica u Srbiju i značajno utiče na njihovu odluku da se uopšte ohrabre da se ostvare kao roditelji, s obzirom na to da primena ovog zakona stvara ogromnu ekonomsku nesigurnost i neizvesnost. Takođe, ovakav zakon sa sigurnošću podstiče i onako dramatičan odlazak mladih ljudi iz Srbije”, navode iz Inicijative “Mame su zakon”.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE