Mali: Porodiljama PUNA PLATA, ispituju se PROPUSTI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali: Porodiljama PUNA PLATA, ispituju se PROPUSTI

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da trudnice i porodilje ni na koji način neće biti oštećene i da će nastaviti da primaju pun iznos naknade zarade za vreme trajanja bolovanja, kao što je to bio slučaj i do sada, saopštilo je Ministarstvo finansija.

  Kako je istakao, to znači da će i trudnice i porodilje koje rade u firmama koje su prihvatile odlaganje plaćanja poreza i doprinosa, primati pun iznos naknade zarade i neće biti nikakvih umanjenja tih naknada.

  Mali je istakao da se Uredbom o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti Kovid-19, to eksplicitno i propisuje.

  Ministar je naveo i Uredbu o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa i cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti kovid 19.

  “Doprinosi čije je odlaganje plaćanja odloženo u skladu sa ovom uredbom, smatraju se plaćenom za svrhu ostvarivanja prava po osnovu penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja, ostvarivanja prava za slučaj nezaposlenosti i ostvarivanja prava na finansijsku podršku porodici sa decom, kao i ostvarivanja prava u druge svrhe”, navodi se u uredbi.

  “Kao što vidite, u obračunu naknade zarade i trudnicama i porodiljama će se obračunaviti i meseci za koje poslodavac nije platio dažbine. Ministarstvo finansija je to veoma jasno propisalo”, ističe Mali.

  Nadležne službe trenutno ispituju sva izdata rešenja sa iznosima naknade zarade za porodilje, kako bi utvrdili kako je i na koji način došlo do eventualnog propusta.

  Ukoliko se otkrije da postoji bilo kakav propust, on će biti ispravljen, a nova korigovana rešenja biće poslata u najkraćem roku, istakao je ministar finansija.

  “Porodilje ne mogu biti kolateralna šteta, sve će biti ispravljeno”

  IZJAVA DANA: Šta to rekoste, ministre za brigu o porodici?

   

  Izvor: Danas, N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE