Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali: Planirani prihodi i primanja za narednu godinu 7,2 odsto viši

  Ministar finansija Siniša Mali naveo je da će planirani prihodi i primanja u 2024. godini biti 7,2 odsto viši u odnosu na iznos prihoda predviđen rebalansom budžeta za ovu godinu.

  Izjavio je da je predloženi budžet za 2024. godinu razvojni, uravnotežen budžet, socijalno orijentisan, sa prostorom za amortizovanje spoljnih negativnih efekata.

  „On je nastavak politike daljeg ekonomskog osnaživanja naše zemlje, podrške građanima i privredi, nastavak prevazilaženja efekata svetske krize, sa što manjim posledicama po Srbiju. Predviđen je fiskalni deficit budžeta od 197 milijardi dinara, što je 2,2 odsto BDP i niže je od planiranog deficita za ovu godinu“, rekao je Mali u intervjuu za list Politika.

  Upitan o spoljnopolitičkim i uticaju pitanja Kosova na finansijsku politiku zemlje, Mali je ocenio da za sada Srbija uspeva da održi politiku iznad presudnog uticaja za ekonomiju.

  „Očekujem dalji priliv stranih direktnih investicija, dalji rast interesovanja stranaca za naše tržište i nastavak investicione politike rasta i javnih ulaganja. Ovde bih naglasio i da je u budžet za 2024. godinu za kapitalne investicije opredeljeno 598,8 milijardi dinara, što čini 6,8 odsto BDP“, naveo je Mali.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE