Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali

  Mali otkrio koliko novca je država dala Zvezdi i Partizanu

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da su košarkaški i fudbalski klubovi „Partizan“ i „Crvena zvezda“ od 2014. godine od države dobili više od 4,4 milijarde dinara.

  Mali je novinarma rekao da je Košarkaški klub „Crvena zvezda“ od države od 2014. do 2019. godine dobio 1,626 milijarde dinara, a u istom periodu je Košarkaški klub „Partizan“ dobio 1,217 milijardi dinara.

  Kako je dodao, Fudbalski klub „Partizan“ je od 2014. do 2019. godine dobio 543,87 miliona dinara, a već su primljena i sredstva do 2022. godine u iznosu od 355,5 miliona dinara, tako da je taj klub ukupno dobio 899,4 miliona dinara, a kada je reč o fudbalskom klubu „Crvena zvezda“ ukupno je uplaćeno 727 miliona dinara.

  Iz državnog budžeta malo uplaćeno

  Mali je objasnio da je tim sportskim klubovima malo novca uplaćeno iz državnog budžeta, a ostale uplate su preko državnih institucija, preduzeća čiji je država vlasnik, lokalnih samouprava.

  „Ovo su samo uplate u novcu, a postoji i drugi način pomoći kao što su krediti, izdavanje garancija, reprogram poreskih obaveza“, rekao je ministar i naveo da košarkaški i fudbalski klubovi „Partizan“ i „Crvena zvezda“ po osnovu reprograma poreza duguju milijardu dinara.

  Mali je najavio da će država i dalje da pomaže sportske klubove kako bi promovisali državu u inostranstvu.

  Na pitanje kada će sportski klubovi biti privatizovani on je kazao da ne zna u kojoj je fazi priprema zakona o privatizaciji u toj oblasti.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nikola

   A nemamo za wc po osnovnim školama po selima? Koliko wc-a, koliko gladih se naharani za 30 mio evra?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE