Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali

  Mali na prvoj sednici Radne grupe: Metro PRIORITET, prvi sporazum u januaru

  Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će u drugoj polovini januara naredne godine biti ozvaničena saradnja francuskih i kineskih kompanija u sprovođenju projekta izgradnje beogradskog metroa.

  On je na prvom sastanku Radne grupe rekao da će biti potpisan Sporazum o razumevanju između Vlade Srbije, Grada Beograda, kineskih i francuskih kompanija koje će učestvovati u tom projektu.

  Na sastanku su razmatrane neophodne zakonske i tehničke aktivnosti, kako bi sve bilo spremno da radovi na Makiškom polju počnu krajem 2021. godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

  Mali je rekao da je sprovođenje projekta izgradnje beogradskog metroa apsolutni prioritet i dodao da je neophodno da svi članovi radne grupe, kao i uključene institucije, budu u potpunosti posvećene ovom poslu.

  Najavio je da će posle potpisivanja Sporazuma o razumevanju između učesnika u izgradnji beogradskog metroa srpska delegacija posetiti francusku kompaniju Alstom, gde će joj biti predstavljena rešenja za dizajn vagona.

  Prema postojećim dogovorima, francuska strana će biti zadužena za elektromehaniku, a kineska strana će se baviti građevinskim poslovima u izgradnji metroa.

  Siniša Mali je pre nekoliko nedelja sa francuskim ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Riesterom potpisao Sporazum o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/MILAN OBRADOVIĆ

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE