Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Maja Gojković

  Maja Gojković predložila osnivanje Ženskog muzeja

  Ministarka kulture Maja Gojković izjavila je da je Muzeju Jugoslavije uputila inicijativu da se u okviru te ustanove osnuje Ženski muzej, posvećen „svim ženama koje su se bavile, koje se bave i koje će se baviti kulturom“.

  Ministarka je ukazala da vidljivost uloge i značaja žena kroz istoriju, kao i njihov savremeni doprinos kulturi i društvu u celini još nije adekvatan, a da bi se učinilo vidljivijim, „potrebno je na jednom mestu okupiti rasute i zanemarene podatke i svedočanstva o životu žena i njihovom doprinosu i stvaralaštvu“.

  Gojković je, saopštilo je njeno ministarstvo, danas na radnom doručku „Kultura je ženskog roda“ u Zemunu rekla da „žene samo solidarne i ujedinjene mogu unapređivati svoj položaj u društvu“ i da je „u resoru kulture posebno vidljivo koliku važnost imaju žene“.

  „To je svetski trend, a mi nemamo čega da se postidimo i mislim da će to biti jedan od najprestižnijih i najposećenijih muzeja u budućnosti“, rekla je Maja Gojković.

  Navela je da podaci Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka pokazuju da u ustanovama kulture na republičkom nivou žene čine većinu zaposlenih – 59 odsto, a u lokalnim 60 odsto zaposlenih su žene.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE