LUVR je stavio celokupnu kolekciju online i besplatno (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LUVR je stavio celokupnu kolekciju online i besplatno (FOTO)

  Legendarni muzej Luvr u Parizu trenutno je zatvoren zbog pandemije koronavirusa. Međutim, kao i mnoge umetničke institucije širom sveta, Luvr je iskoristio priliku da svoju ogromnu kolekciju umetničkih dela i artefakata predstavi globalnoj publici kroz virtuelne kataloge.

  Muzej je na svojoj veb stranici dodao novu, besplatnu platformu na kojoj istraživači i ljubitelji umetnosti mogu da pregledaju 482.000 dela iz bogate kolekcije.

  Ovo je omogućeno je naporima muzeja da se digitalizuje.

  “Po prvi put svako može besplatno da pristupi celoj kolekciji dela sa računara ili telefona, bilo da je delo izloženo u muzeju, pozajmljeno, ili u skladištu. Zapanjujuće kulturno nasleđe Luvra sada je na samo jedan klik!”, izjavio je direktor muzeja Luvr Jean-Luc Martinez.

  Preko njihove internet stranice možete pretraživati umetnike ili određena umetnička dela. O svakom delu na stranici moguće je pronaći informacije o umetničkom delu, njegovom nastanku i poreklu.

  Ali ako više volite interaktivnije iskustvo, postoji i funkcija virtuelne mape. “Prošetajte” hodnicima Luvra (nekada kraljevske palate) i istražite umetnička dela izložena u prostorijama muzeja.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE