Luku Novi Sad nema ko da kupi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Luku Novi Sad nema ko da kupi

  Ministarstvo privrede Srbije danas je objavilo da je bio neuspešan tender za prodaju Luke Novi Sad jer nije stigla nijedna ponuda.

  Na prodaju je bilo ponudjeno 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra, a dva puta je produžavan rok za dostavljanje ponuda.

  Pravo učešća na tenderu imale su firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu i da su u 2017. godini imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i da su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od 1,4 miliona tona. Luka Novi Sad je jedina luka u Srbiji u većinskom vlasništvu države, ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona.

  U toj kompaniji radi oko 150 ljudi.

  U Vladi Srbije očekivali su da će se na tender javiti neke od najrenomiranijih firmi u svetu u oblasti lučkog biznisa, kao što su Dubai Port World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nemački Renus i američka grupa Valona. Na raniji poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad javilo se 12 firmi i investitora.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE