Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lufthanza favorit za Alitaliju

  Nemačka aviokompanija Lufthanza favorit je za preuzimanje italijanske Alitalije, koja se nalazi u finansijskim teškoćama, piše iKorijere dela Sera.

  „Kada je reč o budućnosti Alitalije, dolazna destinacija je izgleda Nemačka“, piše vodeći italijanski list i dodaje da cifre još nisu utanačene i da bi ponuda mogla da bude poboljšana.

  List, koji ne navodi svoje izvore, piše da Lufthanza želi da preuzme samo deo Alitalije koji se odnosi na letenje i avione, bez sektora održavanja i da zadrži samo 6.000 od 8.000 zaposlenih u delu koji je interesuje.

  Dva italijanska ministra koja prate ovo pitanje kao i tri stečajna upravnika Alitalije tražili su, međutim, da se prepolovi 2.000 planiranih otpuštanja predviđenih u sektoru letenja.

  Korijere dela sera navodi da se pregovori nastavljaju i da se stavovi dve strane približavaju, dodajući da je cena koju predlaže Lufthanza takođe problem. Ponudu Lufthanze od 300 miliona evra stečajni upravnici i vlada traže da podigne na 500 miliona, navodi list i ukazuje da se i u ovome dve strane približavaju.

  Britanski loukoster Izidžet i američki fond „Cerberus Capital Management“ takođe su podneli ponude za preuzimanje Alitalije, ali Lufthanza izgleda ima rešenje koje daje najbolje garancije kada je reč o finansijskoj solidnosti.

  Alitalija koja ima oko 11.500 zaposlenih nagomilala je gubitke poslednjih godina. Ona je stavljena pod stečajni nadzor 2. maja pošto su zaposleni odbacili plan restrukturiranja koji je predviđao ukidanje 1.700 radnih mesta. Rok za njeno gašenje određen je za 30. april 2018. godine.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE