Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  četvrta doza vakcine

  Lončar: Ako je prošlo 6 meseci dve doze MALO znače

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da malo znači ako se neko vakcinisao protiv koronavirusa pre više od šest meseci sa dve doze, a nije primio buster dozu i dodao da su to pokazali primeri iz drugih zemalja.

  Tokom obilaska Kliničko-bolničkog centra Zemun, Lončar je rekao da Srbija treba da iskoristi trenutnu epidemiološku situaciju da se poveća obuhvat vakcinacije kako nevakcinisanih tako i onih koji nisu primili buster dozu.

  „Ko je zakasnio sa buster dozom, takođe se razbolelo. Vakcina je jedini lek, to je ono što znamo i što treba da iskoristimo“, kazao je Lončar.

  Dodao je da neke zemlje uvode obaveznu vakcinaciju protiv korona virusa kako bi sprečile da se njihov zdravstveni sistem „raspadne“ i da imaju „hiljade preminulih“.

  Govoreći o zdravstvenom sistemu Srbije, Lončar je naveo da nema uslova da zdravstvene ustanove izađu iz kovid režima i da se to ne očekuje do sredine decembra.

  „Ako bi sada prestali sa prijemom pacijenata u KBC Dragiša Mišović i Gradskoj bolnici, sa trenutnim brojem hospitalizovanih, te ustanove ne bi mogle da izađu iz kovid sistema“, rekao je Lončar.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE