Logistički centri privlače ulagače

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Logistički centri privlače ulagače

  Jedan od najperspektivnijih i najbrže rastućih segmenata tržišta nekretnina, koji je i u situaciji promenjenih okolnosti uzrokovanih pandemijom pokazao najveću rezistentnost, je definitivno tržište logističkih i distributivnih centara.

  Upravo iz tog razloga i ne čudi da je prva transakcija na polju kapitalnih investicija u Srbiji, u uslovima pandemije korona virusa, registrovana upravo u sektoru logističko-distributivnih kapaciteta.

  Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe, je posredovala u ovoj izuzetno značajnoj akviziciji, koja Srbiju stavlja na mapu ključnih internacionalnih ulagača na polju kapitalnih investicija, sa izuzetno atraktivnim stopama prinosa, kako u segmentu tržišta logistike, tako i maloprodajnog i tržišta kancelarijskih prostora.

  Naime, jedan od vodećih investitora, u oblasti nekretnina u Srbiji, kompanija BIG CEE, deo kompanije BIG Shopping Centers Israel, koja trenutno rukovodi sa 59 šoping centara širom sveta, uključujući 27 šoping centara u SAD i 7 u Srbiji, realizovala je akviziciju logističko-distributivnog kompleksa globalnog lidera u pružanju logističkih usluga, kompanije Kuehne Nagel u Srbiji, koja u našoj zemlji posluje od 2002. godine.

  Jaka tržišna pozicija kompanije Kuehne Nagel leži u pružanju usluga iz oblasti avionskog, pomorskog i drumskog saobraćaja kao i oblasti ugovorne logistike, sa jasnim fokusom na segmente sa visokom dodatnom vrednošću kao što su IT integrisana logistička rešenja. U okviru predmetnog kompleksa nalazi se i centar za pružanje pratećih administrativnih usluga unutar grupe za ovaj deo sveta.

  Najmoderniji logistički kapaciteti kompanije u Srbiji se danas prostiru na 17.000 kvadrata prostora u dugoročnom zakupu i nalaze se u industrijskoj zoni Beograda, na granici Dobanovaca i Ugrinovaca, na zemljištu koje. i pored dosadašnjeg razvoja poslovnih kapaciteta kompanije započetih 2007. godine, omogućava dodatno širenje, koje će novi vlasnik podržati daljim investiranjem u budućnosti.

  Direktor kompanije investitora BIG CEE, Robert Yahav je ovom prilikom izjavio: “Izuzetno sam ponosan što smo pored niza investicija, primarno u domenu retail formata – ulaganjem u tržne centre i retail parkove, svoje već značajno prisustvo na srpskom tržištu uvećali i investicijom na polju industrijskih nekretnina.”

  Direktor domaće građevinske kompanije Kokir Gradnja, koja je razvila ovaj logistički centar, Milan Kokir, je prokomentarisao: “Veoma smo zadovoljni što smo pronašli partnera koji je prepoznao značaj i perspektivu ovog morednog logističkog kompleksa i koji će nastaviti dalji razvoj kapaciteta u skladu sa potrebama zakupca na preostalom delu zemljišta.”

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE