Ljajić za albansku TV: Kupovina telekoma nije pretnja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ljajić za albansku TV: Kupovina telekoma nije pretnja

  Kupovina albanskog Telekoma od strane Telekoma Srbija ne bi predstavljala nikakvu pretnju, izjavio je srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić za televiziju “Klan” iz Tirane.

  “Ja nisam odavno čuo da je neki visoki funkcioner nekom izjavom eleminisao nekog kupca. Mi se nadamo da će odluka biti ekonomska, a ne politička”, dodao je Lajić.

  “Klan” navodi da se Telekom Srbija još uvek nada da će naći tržište u Albaniji.

  U izveštaju te televizije, navodi se da ponuda srpskog Telekoma nije još dobila zvaničan odgovor, uprkos političkim natezanjama oko te moguće kupovine i protivljenja vlasti u Tirani i albanskog premijera Edija Rame.

  “Klan” se, takođe, osvrće i na ideju zajedničkog tržišta i prenosi Lajićevu izjavu da se to ne može postići protekcionizmom ili odbijanjima.

  Televizija “Klan” navodi da ima mnogo srpskih investitora koji su zainteresovani za izgradnju hotela na albanskom primoriju i da je ministar Lajić izjavio da jedni na druge treba da gledamo kao na partnere, a ne kao na neprijatelje, kako bi omogućili ekonomski rast, jer su u pitanju države sa manjim tržištima.

  To, kako je naveo, od nas traži i Evropska Unija u skladu sa Berlinskim procesom.

  Izvor: Novosti, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE