Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Linglong organizuje KURS KINESKOG, radnici dobijaju i podsticaj na zaradu

  Fabrika automobilskih guma kod Zrenjanina „Linglong International Europe“ svake nedelje za sve zaposlene u ovoj firmi organizuje kurs kineskog jezika, koji vode prevodioci.

  Svi zainteresovani u kompaniji koji žele da savladaju osnove kineskog jezika mogu pristupiti ovom kursu, koji im može olakšati svakodnevnu komunikaciju sa kolegama iz Kine, piše portal Zrenjaninski.

  „Kako bi kompanija zaposlene iz Srbije dodatno ohrabrila da usavršavaju svoje znanje kineskog jezika i kako bi dobili podsticaj da samostalno uče i ulažu svoje vreme u učenje ovog stranog jezika, “Linglong” zaposlenima na osnovu položenog nivoa zvaničnog HSK testa (zvanični ispit za proveru znanja kineskog jezika) određuje iznos novčanog podsticaja. Taj podsticaj će svakog meseca dobijati kao dodatak na redovnu zaradu. Cilj ovog programa je podsticanje zaposlenih na samoinicijativni razvoj, kao i stvaranje uslova za efikasno i uspešno savladavanje kineskog jezika“, navodi se.

  Kako ističu, na osnovu potreba razvoja kompanije, utvrđen je plan obuke pod nazivom „5+100“ u trajanju od pet godina. On ima za cilj osposobljavanje 100 zaposlenih za komunikaciju na kineskom jeziku.

  Iz ovoga su isključeni zaposleni čija pozicija već sada podrazumeva znanje kineskog jezika, ističu i dodaju da prvih 100 zaposlenih koji u narednih pet godina dobiju sertifikate za određeni nivo znanja kineskog jezika, redovno će primati novčani podsticaj. Takođe, ovi zaposleni ostvaruju pravo na refundiranje troškova prijave za test od strane kompanije.

  Zaposleni koji dolaze iz Kine takođe imaju priliku da nauče srpski jezik kroz kurs u organizaciji kompanije.

  Izvor: zrenjaninsi.com

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE