Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lidl Srbija, prodavnica

  Lidl uvodi semafore prilikom kupovine: Kako će to pomoći kupcima?

  Promotivna roba u trgovinskom lancu Lidl vrlo je popularna, pa nije neobično da kupci pohrle u prodavnicu i nađu se pred praznim policama, koje su „opustošili“ ranoranioci.

  Takozvani sistem semafora koje je kompanija Lidl postavila u svojim objektima u Nemačkoj sada bi trebalo da pomogne kupcima u potrazi.

  Sistem semafora trebalo bi da pomogne kupcima da uštede vreme i dugu potragu za određenim artiklom od jednog do drugog maloprodajnog objekta.

  Lidl u Nemačkoj već prikazuje zalihe svojih neprehrambenih promotivnih artikala u realnom vremenu u korisničkoj aplikaciji i na početnoj stranici. Nemački mediji pišu da će se taj sistem proširiti na druga područja, a moguće i na druga tržišta.

  Na primer, crveni, žuti ili zeleni displej trebalo bi da radi i na uređajima zaposlenih u Lidlu, kako bi mogli da provere zalihe u susednim prodavnicama.

  U sistemu semafora crveno označava “rasprodato”, žuto “skoro rasprodato”, a zeleno “dostupno”. Taj sistem će se u budućnosti koristiti i u samom diskontu. I detalji poput boje ili veličine proizvoda takođe bi trebalo da budu uključeni u sistem.

  “To je revolucija za diskonte”, objašnjava u reportaži “LZ” menadžer Lidla Tim Šreder.

  Ova “revolucija” moguća je jer Lidlova kasa beleži dodatne informacije o prodatim artiklima, pa je može videti ne samo da li je određena majica još dostupana u prodavnici, već i u kojoj se boji ili veličini može kupiti, prenosi N1.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Lidl Srbija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE