Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Leskovčanima prevoz skuplji 30 odsto

  Građani Leskovca i okoline ubuduće će plaćati 30 odsto veće cene prevoza u autobusima, na zahtev pet prevoznika, kojima je grad poverio tu komunalnu delatnost.

  Njihov zahtev bio je da se cene, koje su poslednji put povećane 22. decembra 2014, povećaju za 50 odsto zbog „enormnog povećanja cene naftnih derivata“.

  U obrazloženju je bilo navedeno da je u decembru 2021. cena evro dizela bila 149,59 dinara, a u junu ove godine 206 dinara, što je poskupljenje od 56,41 odsto.

  Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao je da su autoprevoznici i pre te odluke povećali cene i da ne voze redovno, a kao primer je naveo selo Babičko.

  „Odražavaju samo rentabilne linije. A što ce cena tiče, oni su računali na ćutanje administracije, što im i nije baš neko pokriće za dizanje cena“, kazao je Cvetanović.

  Kako je dodao, grad Leskovac je ostao samo na jednom saobraćajnom inspektoru a to je nedovoljno da se prati sve što je vezano za saobraćaj.

  „Ne saobraća se po redu vožnje na svim linijima, naročito u danima vikenda“, istakao je gradonačelnik.

  Predložio je da Gradsko veće donose zaključak da su vršioci komunalne delatnosti koji obavljaju gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada Leskovca, dužni da organizuju rad i poslovanje kojim se obezbeđuje trajno i nesmetano pružanje usluga.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE