Leoni postaje najveći poslodavac u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Leoni postaje najveći poslodavac u Srbiji

  Nemačka kompanija Leoni u Kraljevu je počela izgradnju fabrike kablova, četvrte u Srbiji, a vrednost investicije je 60 miliona evra.

  Planirano je da prvi pogon površine 6.500 kvadrata, bude završen do kraja godine i da probna proizvodnja kablovskih setova za automobilsku industriju bude pokrenuta do početka februara iduće godine, do kada će biti uposleno više od 1.000 radnika.

  Serijska proizvodnja za namečki Mercedes-benc trebalo bi da počne krajem 2019, odnosno početkom 2020. godine, a da kompletna fabrika, koja će imati 65.000 kvadrata, bude izgrađena do 2023. godine i u njoj da radi oko 5.000 ljudi.

  Leoni u Srbiji ima fabrike u Prokuplju, Malošištu i Nišu, gde je investirao oko 90 miliona evra i upošljava 6.000 ljudi.

  Svečanosti povodom početka izgradnje najveće fabrike Leonija u Srbiji i prve fabrike u Kraljevu posle 30 godina, prisustvovao je predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao da Leoni upošljavanjem još nekoliko hiljada radnika postaje najveći poslodavac u Srbiji.

  “Leoni nije želeo nikakve subvencije za investiciju u Kraljevu i otvaranje novi radnih mesta. Naša jedina obaveza je da izgradimo dobru putnu infrastrukturu”, kazao je Vučić i dodao da je plan da vojni aerodorom Lađevci postane i civilni od polovine sledeće godine, što će napraviti povoljniji ambijent za Leoni.

  Leoni je trenutno jedan od 15 najvećih izvoznika u Srbiji, a u pogonima u Srbiji od 2009. godine proizvedeno je milion i po kablovskih sistema. Grupa Leoni zapošljava više od 88.000 ljudi u 31 zemlji, a prošle godine je od prodaje prihodovala 4,9 milijardi evra.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE