Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Leksikon poslovne žene: Marina Mitrović, Marketing Specialist, msg global solutions

  „Za motivaciju su dovoljne i male pobede“

  • Šta je za vas najbolja nagrada?

  Da vidim rezultate rada na sebi, svom profesionalnom i ličnom razvoju, makar to bilo i godinama kasnije. Nagrada ne mora biti neki veliki poslovni uspeh, dovoljne su male pobede tokom dana kako bih bila pozitivna i motivisana da nastavim dalje.  

  • Vaš poslovni uzor?

  Ne bih izdvajala nikoga konkretno. Uzori su mi oni koji su prešli trnovit put do zvezda, ali i dalje stoje čvrsto na zemlji. Oni koji poštuju svoje kolege, saradnike, i sve one koji su ih podržavali i bili uz njih u njihovim poslovnim poduhvatima.

  • Šta prvo primetite kod sagovornika?

  Stav. Brzo procenim da li je neko otvoren i da li deli pozitivnu energiju, ili pak ima odbrambeni stav. Prema tom osećaju gradim dalju komunikaciju i saradnju sa sagovornikom, jer smatram da svi treba da poštujemo granice i otvorenost drugih ljudi.

  • Koja je najvažnija veština dobrog pregovarača?

  Slušanje i razumevanje potreba sagovornika vodi ka uspešnom pregovaranju. Ukoliko znate da prepoznate šta je to što vaš sagovornik želi da dobije, na pravom ste putu da i vi budete pobednik.

  • Savet koji pamtite?  

  Kroz život sam često podsećala i motivisala sebe da prebrodim sve prepreke uz „A person is but a product of their thoughts. What they think, they become”. Verujem da je svaki uspeh rezultat vrednog rada, truda i zalaganja, i da svako to može postići ukoliko veruje u sebe. Koliko naše misli mogu biti pozitivne, toliko mogu biti i destruktivne. Ako kažemo sebi da nešto ne možemo, tako će i biti.

  • Kako je obučena poslovna žena sa stilom?

  Stil je individualan, važno je kakav stav prati odevnu kombinaciju. Verujem da je svakoj od nas potreban neki fantastičan komad odeće koji će nam podići samopouzdanje, bile to neudobne potpetice ili upadljivi sako. Ipak, bitno je kako će to dama izneti.

  • Imate li skriveno utočište od obaveza?

  Utočište mi je dom, tamo gde me dočekaju voljeni ljudi. Gde delimo srećne, i one teške trenutke svi zajedno. Kada baš želim da se osamim, tada moj pas i ja krećemo u naše avanture i duge šetnje.

  • Da li je posao pre svega?

  Balans između posla i privatnog života je ključan kako bi na svim poljima sve funkcionisalo dobro. Svi smo se u životu suočili sa trenucima kada je karijera bila na prvom mestu, ali na kraju dana, kako bismo mogli da budemo uspešni u onome što radimo, moramo biti odmorni, zdravi, i pozitivni. Bitno je znati svoje granice.

  • Poslednja knjiga koju ste pročitali?

  „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj.“ Preporuka za sve koji traže odgovore na brojna pitanja, bez obzira da li u privatnom ili poslovnom svetu. Svako od nas treba da spozna sunčano dete u sebi tako sto će prvo otkriti ono dete u senci.

  • Šta je pametno uložen novac?

  Na prvom mestu, novac kojim gradimo bolju verziju sebe. Pod pametnim ulaganjem takođe smatram svaku održivu investiciju na duže staze.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE