Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lekarima ne propada GODIŠNJI ODMOR zbog korone – koristiće ga i 2022.

  Vlada Srbije usvojila je na poslednjoj sednici zaključak kojim je produžila zakonske rokove za korišćenje godišnjih odmora iz 2019. i 2020. godine svim zaposlenim u socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti, koji to pravo nisu ostvarali zbog radnog angažovanja tokom pandemije Kovida 19.

  Taj predlog dalo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  Zaključkom se preporučuje poslodavcima da zaposlenima u ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite u Srbiji i Ministarstvu zdravlja, koji imaju obavezu radnog angažovanja u toku trajanja epidemije Kovida 19, omoguće da iskoriste pripadajući godišnji odmor za 2020. godinu i to prvi deo u trajanju od dve radne nedelje, u kontinuitetu, zaključno sa 31. decembrom 2021. godine, a preostali deo zaključno sa 30. junom 2022. godine, navode iz Ministarstva za BIZLife portal.

  Takođe, Zaključkom se preporučuje poslodavcima da zaposlenima u tim ustanovama, koji nisu iskoristili deo godišnjeg odmora iz 2019. godine u skladu sa Zaključkom od 6. aprila ove godine, omoguće da iskoriste taj deo godišnjeg odmora najkasnije 30. juna 2021. godine, a pre korišćenja pripadajućeg godišnjeg odmora za 2020. godinu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE