Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kvalitetno profesionalno upravljanje zgradama uz veću saradnju svih nadležnih tela

  Unapređenje kvaliteta stanovanja kroz kvalitetno i odgovorno upravljanje, razmenu iskustava, ujednačavanje prakse, donošenje kodeksa ponašanja i edukaciju profesionalnih upravnika, kao i uspostavljanje partnerskog odnosa sa Ministarstvom građevinarstva saobraćaja i infrastrukture i Privrednom komorom Srbije, neki su od zaključaka koji su doneti na drugoj sednici skupštine udruženja “Inicijativa za kvalitetnije stanovanje”. Na održanoj sednici skupštine, doneta je i odluka o organizovanju prvog savetovanja koje bi okupilo sve relevantne organizatore profesionalnog upravljanja,  kao i predstavnike nadležnih državnih institucija u cilju razmene prvih iskustava u implementaciji novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada.

  konferencija_represent“Primenom novog zakona koji reguliše oblast stanovanja, završetkom obuke za profesionalne upravnike stambenih zgrada i dobijanjem prvih licenci jesu formalno stvoreni uslovi za uređenje ove oblasti. Imajući to u vidu, cilj udruženja “Inicijativa za kvalitetnije stanovanje”, kao aktivnog učesnika u primeni novog zakona, jeste da, kontinuiranim aktivnostima i profesionalnim upravljanjem stambenim zgradama, unapređenje kvaliteta stanovanja postane vidljivo i u praksi. To je moguće ostvariti adekvatnom zajedničkom saradnjom i angažmanom svih relevantnih organizatora profesionalnog upravljanja“, izjavio je Radovan Oreščanin, predsednik udruženja „Inicijativa za kvalitetnije stanovanje“.

  Tokom održane sednice skupštine udruženja “Inicijativa za kvalitetnije stanovanje”, ovo udruženje prilagodilo je svoj statut novom Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada, te je postalo udruženje organizatora profesionalnog upravljanja koje okuplja preko 30 najvećih firmi iz cele Srbije. Kompanije okupljene u ovom udruženju trenutno upravljaju sa preko 80 odsto stambenih zgrada koje su se opredelile za profesionalnu upravu i koje Zakon prepoznaje kao privredne subjekte koji angažuju licencirane profesionalne upravnike na poslovima upravljanja stambenim zgradama. U okviru sednice, razmatran je i plan za okupljanje što većeg broja kompanija radi pružanja podrške primeni novog zakona u praksi i obezbeđivanju kvalitetnog profesionalnog upravljanja stambenim zgradama kao i  plan za organizovanje prvog savetovanja koje bi okupilo sve relevantne organizatore profesionalnog upravljanja i predstavnike nadležnih državnih institucija u cilju razmene prvih iskustava u implementaciji Zakona o stanovanju i održavanju zgrada.

  Izvor: BIZLife

  Foto: PR

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE