Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

Kultura u Beogradu: „Futro Design Annual Report 2016“ ili PlayUk?

Ako ste se pitali kakav nam to kvalitetan kulturni sadržaj nudi Beograd zimi, BIZLife je odlučio da vam pomogne i predloži pet kulturnih događaja koje ne biste smeli da propustite sledeće nedelje.

1 Kulturni centar Beograd: Festival novog britanskog filma PlayUKtrainspotting_pr

Festival novog britanskog filma PlayUK koji organizuje British Council održaće se od 16. do 19. februara. Tokom festivala, u šest gradova Zapadnog Balkana biće prikazani brojni naslovi – nastavak kultnog filma „Trejnspoting T2“, nova američka avantura proslavljenog mladog reditelja Ben Vitlija „Unakrsna vatra“, ostvarenje „London Town“ u kome je jedan od glavnih likova Džo Stramer, preminuli lider grupe „The Clash“ kao i dokumentarac „Čovek iz Movaksa“ u kome govore muzičari Džejms Lavel, DJ Shadow, Ian Braun, Tom Jork i 3D iz Masiv Ataka.

2 Izložba „Futro Design Annual Report 2016“

Slavimir Stojanovic 1

Futro Annual Report 2016. je naziv jednovečernje izložbe koja će biti otvorena u utorak 14. februara u 19 časova u Galeriji Štab, Crnogorska 10, u Beogradu.

Ova izložba prikazuje selekciju najboljih projekata nastalih tokom 2016. u Futro Design studiju, koji je specijalizovan za grafički dizajn, brending i ilustraciju.

„Projekti koji su nastali tokom protekle godine su dokaz da izuzetno mali studio u Beogradu može da proizvodi svetski relevantne projekte, s obzirom da su nam klijenti iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Holandije, Portugala, Republike Irske, Austrije, Kine i Amerike.“ – kaže Slavimir Stojanović, kreativni direktor i osnivač Futro Design studija.

Na izložbi će posetioci moći da vide preko dvadeset projekata iz domena dizajna logotipa, vizuelnih identiteta TV kanala, postera, dizajna knjiga, magazina, omota za muzička izdanja kao i autorsku knjigu za decu Slavimira Stojanovića – Singi Lumba i Čarobna olovka.

Otvaranje izložbe prati kratko predavanje o pomenutim projektima, a zatim se izložba transformiše u plesni party, dok je za mix pultom DJ Futro.

3  Jugoslovenska kinoteka: Poziv na večeru sa ubistvom (Murder by Death)dr. strangelove_youtubeprintscreen

Jugoslovenska kinoteka vas u subotu, 18. februara, sa početkom od 10.00 časova poziva na projekciju filma „Poziv na večeru sa ubistvom“.

4 Klub Petak: Playingklub petak_facebook

Performance „Playing“ preispituje odnos individue sa samim sobom,svojim egom njegove uloge I „igre“ u drustu,u odnosu sa drugima. Da li smo iskreni I posteni u tim igricama? Da li smo svesni da trebamo biti odgovorni za postupke svoga ega? Koje su granice prevazilazenja izazova ili se igramo do kraja? Interaktivne je forme,gde ce publika imati priliku da se igra sa izvodjacem jedan na jedan,kroz odredjena pitanja ili zadatke.

5  Atelje 212: „Nečiji anđeo“prijatelji

Atelje 212 vas u utorak, 14.2 sa početkom u 20.00 časova poziva na predstavu „Nečiji anđeo“.

Komad „Nečiji anđeo“, kroz istinitu priču, ispovest žrtve i njenu ličnu traumu, govori o društveno-sociološkim problemima odnosa prema traumi drugoga, o percepciji društva koje se svodi na ignorisanje tragične sudbine tela i nerazumevanje stanja ponižene duše.

„Nečiji anđeo“ jeste predstava o nasilju i traumi, ali i o posledicama te traume sa kojima se žrtva suočava i bori potpuno sama.

To je poslednji deo u ciklusu autorskih predstava reditelja Atile Antala koje se bave intimnim i suštinskim problemima pojedinaca, posebno osvetljenim kroz lični odnos muškarca i žene.

Izvor: BIZLife, danubeogradu.rs

Foto: Youtube printscreen, Facebook, Pixabay

Piše: A. M.

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE