Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Portret, kralj Čarls

  Kraljevskoj porodici 1,2 milijarde funti od imanja

  Kralj Čarls Treći i pokojna kraljica Elizabeta Druga primili su isplate u iznosu od više od milijardu funti sa dva vojvodstva, oko kojih se vodi vekovna debata o tome da li njihov profit treba da se prikaže u javnosti.

  Istragom, koju je sproveo Gardijan, utvrđena je skala prihoda kraljevske porodice od vojvodstava Lankaster i Kornvol, koja obuhvataju ogromne površine zemlje, imovine i drugih sadržaja, širom Engleske, naveo je Rojters.

  Ta dva vojvodstva funkcionišu kao profesionalno vođene imperije nekretnina koje upravljaju delovima poljoprivrednog zemljišta, hotelima, srednjovekovnim zamkovima, kancelarijama, prodavnicama i nekim od vrhunskih luksuznih nekretnina u Londonu.

  Oni takođe imaju značajne investicije, ali ne plaćaju porez na korporacije ili porez na kapitalnu dobit. Računi vojvodstava, koji se čuvaju u parlamentarnim i državnim arhivima, otkrivaju kako su kraljica i njen prvorođeni sin, tada u svojstvu vojvode od Kornvola, imali koristi od ogromnog povećanja svojih prihoda od vojvodstava tokom njene sedmodecenijske vladavine.

  Prošle godine njihov prihod u tom vojvodstvu iznosio je 41,8 miliona funti. Prilagođavaći se inflaciji, par je dobio ekvivalent od više od 1,2 milijarde funti ukupnih prihoda od dva vojvodstva. Profit od vojvodstva Lankaster, koje se sastoji od 18.481 hektara ruralne zemlje, prvenstveno na severu Engleske i Midlendsu, automatski prelazi na onoga ko je na prestolu.

  Samo imanje je procenjeno na 652 miliona funti. Vojvodstvo Kornvol, koje obuhvata 52.450 hektara i većim delom se nalazi na jugozapadu Engleske, vredi više od milijardu funti.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE