Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KORONA ušla u studentske domove u Beogradu

  Zbog ispitnih i nastavnih obaveza mnogi studenti su se vratili na fakultete i u studentske domove u Beogradu, a danas su potvrđeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom u domu na Karburmi.

  „Prema informacijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, od povratka studenata u domove 15. maja do sada, potvrđena su tri slučaja infekcije virusom COVID-19″, saopštila je Ustanova Studentski centar Beograd.

  Sva tri potvrđena slučaja dobila su pravovremenu lekarsku pomoć, dok je dvadesetak studenata, koji su bili u kontaktu sa osobama pozitivnim na koronavirus, odmah izolovano i testirano.

  Oboleli studenti nisu imali simptome bolesti pri povratku u studentski dom, ali su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, sto su naknadno saznali – dodaje se u saopštenju.

  Nova žarišta: Studentski dom u Beogradu, Novi Pazar i Tutin

  Epidemilog Predrag Kon rekao je da nije isključeno da se drugi talas koronavirusa vrati i to veoma intenzivno, te ukazao na nova žarišta u Srbiji.

  On je za TV „Prva“ naveo da postoji i problem zbog povratka 17.000 studenata u Beograd zbog ispita i potvrdio da se virus pojavio u studentskom domu na Karaburmi.

  „Imate u Novom Pazaru žarište nakon Bajrama i u Tutinu. Pojavljuju se žarišta i mi to sve držimo pod nadzorom, ali sprovoditi taj nadzor nije jednostavno. Mi sad imamo 250 kontakata koji su pod nadzorom. Oni su slobodni ljudi, ali iz dana u dan se čujemo sa njima i pratimo njihovo stanje“, pojasnio je Kon.

  Istakao je da je situacija sa studentima, domovima za stare i praznike pokazala da je virus živ i prenosiv.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE