"KORONA" kriminal: Zagrepčanin UKRADENE RESPIRATORE nabavio preko Kosova

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “KORONA” kriminal: Zagrepčanin UKRADENE RESPIRATORE nabavio preko Kosova

  Mladić u Zagrebu uhvaćen je s ukradenim medicinskim respiratorima iz Švedske, čija vrednost se procenjuje na 350 hiljada evra.

  Policijski službenici Policijske postaje na Medveščaku sproveli su istragu nad 25-godišnjakom kojeg sumnjiče da je od 8. marta do 2. aprila 2021. godine preko trgovačkog društva iz Republike Kosovo za trgovačko društvo sa sedištem u Zagrebu, u kojem je on odgovorna osoba i direktor, nabavio 24 medicinska respiratora proizvođača iz Kraljevine Švedske ukupne vrednosti 350.000 evra, saopštila je policija.

  “Tokom kriminalističkog istraživanja putem međunarodne saradnje potvrđeno je da su respiratori otuđeni u Švedskoj, odnosno da je prijavljena krađa 15. februara 2021. godine tokom samog njihovog transporta kroz Švedsku.

  Medicinske respiratore, sumnja se, nabavio je s namerom njihove daljnje preprodaje u treće zemlje i s ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, iako je znao ili morao znati da su respiratori ukradeni.

  “Naime, s obzirom na značaj ove medicinske opreme u jeku aktuelne pandemije, takvi uređaji se od strateškog značaja kupuju po tačno propisanom protokolu uz uključivanje institucija koje to prate i evidentiraju.

  Upravo takav netipičan način kupovine koji nije u skladu s uobičajenim i zakonski regulisanim načinom nabavke ove medicinske opreme upućuje na sumnju da je osumnjičeni znao ili morao znati da su respiratori pribavljeni krivičnim delom, a samim time upućuje i na sumnju u počinjenje krivičnog dela s ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi.

  Izvor: Index

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE