Koristili su prostor 50 godina, a sada ih izbacuju izvršitelji i policija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koristili su prostor 50 godina, a sada ih izbacuju izvršitelji i policija

  Sudski izvršitelj Bojan Isoski blokirao je danas prostor u Beogradu koji za rad koristi Kulturno-umetničko društvo “Branko Cvetković” po zahtevu Saveza samostalnih sindikata Srbije sa obrazloženjem da ne plaća račune za komunalne usluge, što predstavnici tog društva negiraju.

  Ispred zgrade u Ulici Miloša Pocerca nalazi se oko 30 policajaca, tri marice i više policijskih automobila.

  Izvršitelj Isoski trenutno popisuje imovinu, a u KUD “Branko Cvetković” strahuju da će im biti zaplenjene stvari, pre svega instrumenti.

  Sekretar Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Zoran Mihajlović rekao je za Betu da je prostor u ulici Miloša Pocerca 10 koji koristi KUD “Branko Cvetković”, u vlasništvu države koja ga je dala na korišćenje tom sindikatu.

  “Nemamo ništa protiv KUD ‘Branko Cvetković’. Ustupili smo mu prostor na korišćenje bez naknade, pod uslovom da plaća račune za komunalne usluge, ali oni ih ne plaćaju. Već nekoliko godina pokušavamo da ih izbacimo iz tog prostora jer smo ih tužili i dobili presudu u našu korist”, rekao je Mihajlović.

  Predsednik KUD “Branko Cvetković” Jovan Šijački rekao je za Betu da nije tačno da ne plaćaju račune za komunalne usluge.

  “Neka nam pokažu jedan račun koji nismo platili”, rekao je Šijački.

  Dodao je da su u Pravobranilaštvu Srbije dobili rešenje kojim se od sudskog izvršitelja traži da prekine izvršenje sudskog rešenja o izbacivanju KUD “Branko Cvetković” iz tog prostora.

  KUD “Branko Cvetković”, koji koristi taj prostor više od 50 godina, najavio je za danas protest, koncertom na ulici.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE