KONKURS: 10 miliona dinara za stare zanate

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KONKURS: 10 miliona dinara za stare zanate

  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

  Za pojedinačne subvencije mogu konkurisati privredni subjekti koji imaju sertifikat “otvorene šake” i bave se jednim od 15 tradicionalnih zanata: tkanjem, ćilimarstvom, vezom, terzijskim zanatom, kožuharstvom, opančarstvom, filigranstvom, grnčarstvom, bačvarstvom, kazandžijskim zanatom, kolarstvom, licitarstvom, mlinarstvom i pekarstvom, ikonopisom i izradom tradicionalnih muzičkih instrumenata.

  Subvencije su namenjene za zapošljavanje i promociju proizvoda i usluga.

  Cilj je očuvanje i unapređenje zanata koji su tradicionalni u Srbiji, povećanje broja zaposlenih koja raspolažu znanjem i veštinama tradicionalnih zanata i promociju proizvoda i usluga tradicionalnih zanata.

  Ukupan maksimalan broj subvencija koje će Ministarstvo odobriti je 25 i to pet subvencija po 600.000 dinara, 10 subvencija po 400.000 i 10 subvencija po 300.000 dinara, što čini ukupan iznos subvencija od 10.000.000 dinara.

  Prijave se mogu dostaviti do 2. juna.

  Izvor: Beta

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE