Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Konačno odlučeno kolika će biti CENA ŠEĆERA

  Doneta je odluka o tome kolika će biti cena šećera.

  Vlada Srbije ograničila je cenu šećera u trgovinama na 89,99 dinara, što važi za sva pakovanja. Uredbom se propisuje da trgovci na veliko kristal šećer moraju distribuirati u trgovinu na malo u roku od 15 dana.

  Obrazloženo je da se Uredba donosi u cilju zaštite tržišta, a zbog naglog skoka cena kristal šećera u većim pakovanjima, imajući u vidu da je ograničena samo cena pakovanja od jednog kilograma.

  Zbog velike razlike u ceni povećana je tražnja za pakovanjima od jednog kilograma i često ga nema u maloprodajnim objektima.

  Šta je propisano Uredbom?

  Uredbom se propisuje da trgovci na veliko kristal šećer moraju distribuirati u trgovinu na malo u roku od 15 dana.

  Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da su izmene donete u cilju zaštite našeg tržišta, odnosno naših građana, budući da je došlo do povećane potražnje za pakovanjima šećera od jednog kilograma od strane proizvodjača i ugostitelja usled razlike u ceni u odnosu na veća pakovanja.

  Tatjana Matić

  Tatjana Matić

  Vlada Srbije usvojila je i odluku o privremenoj zabrani izvoza drvnih sortimenata od bitne važnosti za Srbiju, koja ća važiti 60 dana.

  Kako je precizirano, zbog  povećanog izvoza u prethodnim godinama i povećane tražnje za ovom vrstom ogreva na svetskom tržištu, nestašica ovih sortimenata najviše se odrazila na proizvodjače peleta i ogrevnog drveta.

  Privremeno smanjena akciza na benzin i ulja

  Članovi vlade doneli su odluku kojom se privremeno smanjenje akciza na olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja produžava do 30. juna ove godine.

  Navedeno je da je odluka doneta radi redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda gradjana i privredne stabilnosti, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu i njenu tendencijuu daljeg rasta koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji.

   

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay, Beta/Ministarstvo trgovine

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE