Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kon za OŠTRIJE mere, ali SUMNJA da će biti uvedene

  Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se naredne sedmice mogu očekivati četvorocifreni brojevi novozaraženih koronom i da je „jasno da bi trebalo doneti vrlo ozbiljne restriktivne mere“.

  „Nisam siguran da će do toga doći, ali sam sasvim siguran da će medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv korone na tome insistirati“, rekao je za TV Prva Kon, koji je član ovog štaba.

  Na pitanje o eventualnom obustavljanju festivala, svadbi i sličnih okupljanja ako broj dnevno inficiranih pređe 1.000, on je rekao da „festivali koji su već odobreni teško da će da se ukidaju, ali će biti zaoštreno poštovanje onoga što je neophodno“ da bi se njima prisustvovalo.

  „Ono što bi moglo da se krajnje zaoštri su ti kontakti gde do prenošenja najviše dolazi, a to je noćni život, muzika, sve ono što oduševljava mlade u ovo doba godine i jasno je da bi tu moralo doći do restrikcije radnog vremena, sve ono što je krajnje nepopularno. Vrlo sumnjam da će biti doneto“, rekao je Kon.

  Govoreći o ubrzanju zaražavanja, on je rekao da je opšte poznato da se mere protiv korone na poštuju, a dodao je i da na epidemioološku situaciju ne utiče dominantno povratak građana sa letovanja, već ponašanje ljudi.

  Kako je ukazao, naročito je potpuno neprihvatiljivo da se u javnom gradskom saobraćaju ne nose zaštitne maske.

  Roditelji koji ne vakcinišu decu, biraju virus

  Dr Predrag Kon je rekao da „ako se ne odvajaju oni nezaštićeni od onih zaštićenih imaćemo tok virusa, i tada će virus dugo trajati“.

  „Ja jednostavno saopštavam istinu. Onda to znači da roditelj sam svom detetu bira virus i otuda ta poruka za vakcinu jer ona štiti od obolevanja“, istakao je Kon.

  Prema njegovim rečima, deca osnovnoškolskog uzrasta imaju blažu kliničku sliku, ali nije tako sa decom koja idu u srednje škole. Potom dolazi do zaražavanja i onog dela stanovništva koje je vakcinisano i koje je posebno osetljivo i to su stariji građani i otuda ta priča o trećoj dozi.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE