Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kon: Ne planirajte DOČEK Nove godine

  Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da nije realno planirati doček Nove godine i očekivati da će taj praznik proći bez mera za suzbijanje epidemije koronavirusa.

  On je za Radio televiziju Srbije (RTS) kazao da sutrašnji sastanak Kriznog štaba za suzbijanje epidemije „neće ništa da promeni“ jer su, kako je rekao, sve mere već na snazi samo moraju da se poštuju, ali i da se strogo kontroliše i sankcioniše kršenje tih mera.

  „Mere već postoje, sve zavisi od ukupnog ponašanja. Mere koje sad važe su na granici najrigoroznijih, ostaju samo vanredno stanje i policijski čas. Zato bi najpametnije bilo da svako u svom domaćinstvu proslavi slavu i posle se pripremi za Novu godinu i Božić tako da nigde ne mora da se kontroliše i kažnjava“, kazao je član Kriznog štaba.

  Naveo je da je medicinski deo štaba već dao predlog koji podrazumeva PCR test za ulazak u Srbiju i karantin za one koji ulaze u zemlju a nemaju taj test.

  „U petak će biti govora i o produženju mera, a ako su one na snazi u vreme Nove godine, onda je jasno da nikom neće pasti napamet da organizuje doček“, rekao je Kon i dodao da onaj ko organizuje žurku u situaciji medicinske katastrofe „ozbiljno krši zakon“.

  Ocenio je da su mere koje su na snazi dale „neki rezultat“ kad je reč o epidemiološkoj situaciji u Beogradu, ali i dodao da „dok ne vidimo jasan pad, dotle mu se samo nadamo“.

  Povodom kritika koje su mu uputili pojedini poslanici Skupštine Srbije u vezi pooštravanja mera, Kon je rekao da je potrebno da im se jasno odgovori da nisu u pravu, jer ne znaju kompletnu situaciju.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE