Kon demantuje: Troslojne maske u školama neće biti obavezne

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kon demantuje: Troslojne maske u školama neće biti obavezne

  Epidemiolog Predrag Kon je demantovao informacije da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske i izjavio da to mogu biti i hirurške, platnene i druge maske.

  Kon je za televiziju Hepi izjavio da će biti dovoljno da učenici tokom boravka u školi nose “bilo kakve maske”, uključujući hirurške, platnene ili šivene.

  Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos (koronavirusa) zabranićemo, moraće nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni”, kazao je Kon.

  Kon je u nedelju tokom gostovanja na TV Pink azao da bi maske koje bi trebalo učenici da nose u školama trebalo da budu troslojne, a ne jednoslojne platnene i istakao da je to važno naglasiti.

  Kon, međutim, nije kazao da će to biti obaveza, kako su kasnije preneli mediji.

  Kon je danas rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije koronavirusa značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put, što pokazuje da “očigledno treba vremena jer ima onih koji ne poštuju mere“.

  “Svi smo članovi ovog društva, uključujući i one koji ne veruju, svi smo u tome zajedno i moramo da se izborimo”, rekao je Kon.

  Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv koronavirusa, kako su takođe preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz saglasnost roditelja.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  https://www.bizlife.rs/biznis/edukacija/za-djake-troslojne-maske/

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE