Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Komšije u KRIZNOM STANJU zbog struje

  Vlada Severne Makedonije proglasila je krizno stanje u snabdevanju strujom u trajanju od 30 dana, izjavio je ministar ekonomije Krešnik Bekteši.

  Bekteši je rekao da je odluka doneta na osnovu procene da postoji rizik od nestašice električne energije, zbog ograničenih kapaciteta makedonske proizvodnje i povećanih cena struje na stranim tržištima.

  „Jedina mera koja proizlazi iz odluke o proglašenju energetske krize jeste ubrizgavanje novca u državne energetske kompanije radi stabilizacije situacije na tržištu struje i obezbeđenja stabilnog snabdevanja“, rekao je Bekteši novinarima.

  Naveo je da će država intervenisati budžetskim sredstvima radi povećanja likvidnosti Elektrana Severne Makedonije i prenosnog sistema MEPSO, i zbog uvoza struje u slučaju eventualnih havarija u elektranama.

  Uredbu o proglašenju kriznog stanja u snabdevanju električnom energijom Vlada je donela na osnovu procene Komisije za praćenje snabdevanja električnom energijom da postoji rizik od krizne situacije zbog nedostatka struje i stanja na tržištu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE