Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Marsh McLennan

  Kompanija Marsh McLennan Adria je organizovala Adria Forum o globalnim rizicima

  U organizaciji Marsh McLennan Adria, globalno najvećoj brokerskoj kući za osiguranje, 18. aprila u hotelu Metropol održan je prvi Adria Forum o rizicima pod nazivom “Global Risks Report Adria Event 2024”.

  Izveštaj Global Risk Report 2024 koji je predstavljen na Forumu istražuje globalnu sliku rizika i analizira važne rizike za privrede i društva u kontekstu mnogobrojnih uticajnih sila.

  Izveštaj ukazuje da geopolitičke tenzije u različitim delovima sveta doprinose nestabilnom globalnom poretku koji karakterišu narušavanje poverenja i nesigurnost. U isto vreme, zemlje se bore sa uticajem ekstremnih vremenskih uslova koji obaraju rekorde, pošto napori i resursi za prilagođavanje klimatskim promenama nisu u skladu sa vrstom, obimom i intenzitetom klimatskih događaja koji se već dešavaju. Pritisci na troškove života nastavljaju da jačaju, usred stalno povišene inflacije i kamatnih stopa i kontinuirane ekonomske neizvesnosti.

  Marsh McLennan

  Marsh McLennan

  Sve zajedno ostavlja dovoljno prostora za rast globalnih rizika, među kojima su najdominantniji porast dezinformacija, ekstremni vremenski uslovi, polarizacija društva i sajber nesigurnost.

  Izveštaj ukazuje da je budućnost sve složenija. Mnoštvo različitih scenarija može se zamisliti u narednoj deceniji. Iako ovo dovodi do neizvesnosti u kratkom roku, takođe ostavlja prostor za pametno planiranje.

  Marsh McLennan

  Marsh McLennan

  Sam Forum u hotelu Metropol je protekao u veoma interesantnoj i interaktivnoj atmosferi. Nakon zvaničnog otvaranja i obraćanja Liliane Lapadatoni, CEO, Marsh McLennan Adria i Nemanje Petrovića, Vice president, Marsh McLennan Srbija uvodno izlaganje o ključnim rezultatima globalnog izveštaja o rizicima imala je uvažena gošća Lorraine Stack, Risk Management Leader Europe kompanije Marsh McLennan.

  Nakon toga usledila su dva veoma interesantna panela. Prvi je bio posvećen „Risk Roulette” temi – predviđanje nepredvidivog kojim je moderirala Lorraine Stack. Učesnici ovog panela su bili Ronald Seeliger, President & CEO Stada, Stjepan Roglić, Vice President of Supervisory Board Orbico, Mihajlo Postić, CEO Luxoft Serbia i Marijana Vasilescu, CEO MediGroup.

  Marsh McLennan

  Marsh McLennan

  Drugi panel je imao za temu „Da li su mogućnosti suprotne riziku“? Moderator panela je bila Iva Rogović Lekić dok su učesnici panela bili Zoran Blagojević, CEO Wiener Stadtische, Robert Vučković, Board Member Croatia osiguranje, Snježana Lohninger, CFO Porshe Inter Auto Zagreb i Zoran Daljević, Director of Representative Office for Serbia Atlantic Group.

  Zaključeno je da su prevencija i kvantifikacija rizika, digitalna pismenost, edukacija u domenu veštačke inteligencije, ali i znanje kako povezati ljude, strategiju i rizike jedni od ključnih preduslova za održivi razvoj.

  Marsh McLennan

  Marsh McLennan

  Nadamo se da će izveštaj služiti kao vitalni poziv na akciju za otvoren i konstruktivan dijalog između lidera vlade, biznisa i civilnog društva kako bi se preduzele radnje na minimiziranju globalnih rizika.

  Duboko smo zahvalni našim govornicima na Forumu, partnerima na podršci, kao i našim dragim gostima na prisustvu.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Marsh McLennan

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE