Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kombi prevoznici u protestnoj vožnji

  Udruženje kombi prevoz putnika organizovalo je još jedan protestni skup i vožnju prema Vladi Srbije, zato što im izmene zakona, donete bez dijaloga, ugrožavaju posao, ali i egzistenciju.

  Oko stotinak kombi prevoznika okupilo se u subotu ispred Vlade Srbije kako bi iskazalo nezadovoljstvo zbog izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

  Kako kažu, sporan je deo po kojem prevoznici mogu da se bave tom delatnošću samo ako imaju vozilo koje je mlađe od pet godina, koje ima električni tahograf i ukoliko prevoznika ima dozvolu za D1 vozačku kategoriju.

  Osim dodatnog troška, najveći problem predstavlja polaganje za D1 kategoriju, koje u proseku traje i do dve godine.

  Iz Udruženja kombi prevoz putnika tvrde da većina od hiljadu preduzetnika koji se ovim poslom bave, te uslove ne mogu da ispune i smatraju da nisu ispunjeni ni osnovni uslovi za primenu zakona. Predstavnici udruženja tvrde da nije bilo javne rasprave o izmenama zakona i da nisu učestvovali u izradi dopuna tog akta.

  Zbog toga traže sastanak sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i ministarkom saobraćaja Zoran Mihajlović.

  Predstavnik Udruženja kombi prevoz putnika Ilija Džikić poručuje da će kombi prevoznici, koji ne mogu da se prilagode novim uslovima, morati da nastave da prevoze putnike po starim pravilima.

  „Imamo informaciju da se do sada niko nije registrovao po novom zakonu. Zašto? Zato što nikome ne odgovara. Znači, vozimo dalje, idemo dalje, sve dok neko ne dobije želju da sedne sa nama za sto i da priča“, kazao je on.

  Izvor: N1

  Foto: N1 screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE