Koliko novca će biti utrošeno na "Internet stvari" u narednih pet godina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliko novca će biti utrošeno na “Internet stvari” u narednih pet godina

  Biti uspešan u digitalnom dobu ne znači pratiti najnovija dešavanja, već identifikaciju sa trendovima digitalizacije i sa tim gde oni (internet) vode – čak i pre nego što se pojave.

  Business Insider tvrdi da će do 2023. godine, potrošači, kompanije i Vlade će instalirati više od 40 milijardi IoT uređaja širom sveta.

  Da bi se kretali kroz tu mrežu, individue i organizacije moraju razumeti potpuni kontekst i funkcionalnost “stvari” uključenih u tu mrežu, ključne pokretače tog dela tržišta, ali i kako će to uticati na njihov svakodnevni rad.

  Business Insider je prognozirao promene u narednih pet godina:

  Potrošači: Samo u SAD se procenjuje da će broj pametnih uređaja do 2023. godine premašiti milijardu dolara, a da će potrošači izdvojiti oko 725 dolara po domaćinstvu – ukupno više od 90 milijardi dolara na IoT rešenja.

  Preduzeća: Kompanije će da nastave da ulažu milijarde dolara u automatizaciju i u povezivanje uređaja. Predviđa se da će do 2023. godine, godišnja potrošnja na IoT rešenja dostići oko 450 milijardi dolara.

  Vlade: Vlade na globalnom nivou uspostavljaju IoT uređaje, kako bi podstakle razvoj pametnih gradova, koji bi bili opremljeni inovacijama poput povezanih kamera, uličnog osvetljenja, komunalnih usluga i drugo. Godišnje ulaganje u ovu oblast do 2023. godine trebalo bi da dostigne 900 milijardi dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE