Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliko će vas koštati da se ISTUŠIRATE na plažama ovog hrvatskog letovališta?

  Komunalnoj krčkoj kompaniji „Vecla“ omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama.

  Odbornici Gradskog veća Grada Krka su na ovonedeljnom zasedanju razmatrali predlog Odluke o davanju saglasnosti na Opšte uslove pružanja usluge korišćenja javnih tuševa na gradskim plažama.

  Tom odlukom kompaniji „Vecla“ omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, i to po ceni od 20 centi za poluminutno korišćenje tuševa, prenosi Index.hr.

  Kako je odbornicima rekao direktor „Vecle“ Danko Milohnić sistemima naplate ovog leta biće obuhvaćeno šest tuševa na gradskim kupalištima.

  Kao jedini i isključivi razlog vraćanja naplate on je naveo „veliki skok u potrošnji vode“, do kojeg je poslednjih godina došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskalizovanja njihovih dotadašnjih „žetonjera“ do tad postavljeni uređaji za naplatu morali da budu stavljeni van funkcije.

  Nema finansijskih motiva?

  Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korišćenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema finansijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolisano trošenje vode, a time i ugrožavanje životne sredine, rekao je Milohnić.

  Izvor: BIZLife/Index

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE