Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliki porez u SAD mora da plati dobitnik DŽEKPOTA OD 1,3 MLRD. $?

  Potraga za drugim najvećim dobitnikom Mega Millions džekpota je završena, pošto je jedan tiket u Ilinoisu osvojio nagradu od više od 1,3 milijarde dolara.

  Samo jedan tiket se poklopio sa svih šest brojeva u izvlačenju 29. jula za osvajanje nagrade od 1,337 milijardi dolara (780,5 miliona dolara u gotovini). Konačna vrednost je bila veća od procenje od 1,28 milijardi.

  Ovo je bio drugi najveći džekpot u 20-godišnjoj istoriji Mega Milliona, drugi nakon 1,537 milijardi dolara osvojenih u Južnoj Karolini 23. oktobra 2018. Džekpot je počeo da se kotrlja 15. aprila.

  Džekpot, igre na sreću (Pixabay)

  „Čestitamo lutriji Ilinoisa na prodaji dobitnog tiketa Mega Millions za džekpot od 1,337 milijardi dolara“, rekao je Pat Mekdonald , direktor lutrije u Ohaju, koji trenutno radi kao viši direktor konzorcijuma Mega Millions.

  Ogroman deo dobitaka na lutriji podleže velikim porezima po dobitku i, u nekim slučajevima, državnim i gradskim porezima.

  Porez na džekpot poreskoj upravi

  Pre nego što novac stigne do pobednika iz Ilinoisa, nagrada će biti podložna federalnom porezu od 24 odsto koja se primenjuje na dobitke od kockanja. Takođe, poreski rezidenti SAD moraju da plate najveću stopu od 37 odsto na godišnju zaradu preko 539.900 dolara, tako da će biti prinuđeni da plate dodatnih 13 odsto poreza na dobit.

  Džekpot, igre na sreću (Pixabay)

  Pobednik iz Ilinoisa ima dve opcije za traženje novca od nagrade, on/ona može da se odluči za trenutni novčani paušalni iznos – najpopularniju opciju među dobitnicima na lutriji – oni će kući odneti 747,2 miliona dolara pre oporezivanja, prema Mega Millions-u.

  Oni takođe imaju opciju da uzmu punu nagradu od 1,28 milijardi dolara pre plaćanja poreza tokom 29 godina sa 30 godišnjih uplata od 42,6 miliona dolara, u proseku.

  Novac

  Novac (Pixels)

  Najbolje/najgore opcije za dobitnike lutrije

  U međuvremenu, devet država – Kolorado, Ilinois, Indijana, Kentaki, Masačusets, Mičigen, Severna Karolina, Pensilvanija i Juta – imaju jedinstvenu stopu poreza na dohodak koja je uglavnom oko 5 odsto. To znači da bi dobitnik morao da plati još oko 30 miliona dolara. Izuzetak od toga su Pensilvanija i Indijana, koje bi uzele 3,07 odsto i 3,23 odsto, respektivno, od dobitka, piše As.com.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Pixels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE