Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koka-Kola: Ne odustajemo od plastičnih flaša, kupci ih i dalje žele

  Koka-kola neće izbaciti iz upotrebe plastične flaše za jednokratnu upotrebu jer ih kupci još žele, rekla je za BBC direktorka za održivost ove kompanije.

  Kupci ih vole jer se zatvaraju i lagane su, rekla je Bea Perez.

  Ova kompanija, inače jedan od najvećih proizvođača plastičnog otpada, obavezala se da će reciklirati onoliko plastičnih boca koliko iskoristi do 2030. godine.

  Međutim, aktivisti za zaštitu životne sredine tvrde da brojne flašice Koka-kole neće biti prikuljene i da će završiti na deponiji.

  Ovaj gigant prozvede oko tri miliona tona plastične ambalaže godišnje – ili 200.000 flaša u minutu.

  Utvrđeno je da je Koka-kola brend koji najviše zagađuje u globalnoj reviziji plastičnog otpada koju je 2019. sprovela organizacija Oslobađanje od plastike (Break Free from Plastic).

  Međutim, u obraćanju na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, Perez je rekla da ova kompanija sada prepoznala da mora da bude „deo rešenja“.

  Koka-kola se obavezala da će koristiti najmanje 50 odsto recikliranog materijala u ambalaži do 2030. Takođe je sklopila partnerstva sa nevladinim organizacijama širom sveta kako bi pomogla da se poboljša sistem prikupljanja.

  Međutim, Perez je rekla da firma neće izbaciti plastiku iz upotrebe u potpunosti, kao što su neki aktivisti želeli, rekavši da bi to moglo da podeli kupce i da utiče na prodaju.

  Rekla je i da korišćenje ambalaže od aluminijuma ili stakla može da poveća karbonski otisak ove kompanije.

  „Kompanije neće biti imati posla, ako ne udovoljavamo željama potrošača“, rekla je ona.

  „Dakle, kako menjamo infrastrukturu za flaširanje, prelazimo u reciklažu i inovacije, moramo da pokažemo potrošaču i kakve su mogućnosti. One će se promeniti sa nama.“

  Izvor: BBC

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE