Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko je kriv što je Air Montenegro u minusu?

  Kompanija Air Montenegro bila bi u plusu 2,5 miliona evra u periodu od januara do septembra da je cena goriva ostala na nivou kao prošlog juna.

  To je saopštio član Predsedništva Pokreta Evropa sad, Filip Radulović, prenose mediji.

  „Dokaz da kada se Odbor direktora i izvršni direktor biraju meritokratskim osnovama, naša državna preduzeća mogu biti uspešna“, naveo je Radulović na svom Tviter nalogu.

  On je naveo da je Montenegro Airlines poslovanje 2019. godine, uz povoljne cene goriva, završio sa gubitkom od 7,96 miliona, dok je 2018. godine minus iznosio 1,97 miliona, 2017. godine 4,61 milion, a 2016. godine 11,47 miliona.

  Koliko je Air Montenegro u gubitku

  Air Montenegro je za devet meseci u gubitku 1,6 miliona evra, a uzimajući u obzir okolnosti poslovanja Odbor direktora je ocenio da je ostvaren solidan finansijski rezultat, saopšteno je Pobjedi iz nacionalne avio-kompanije.

  Pojasnili su da se radi o preliminarnim podacima koje je menadžment dostavio Odboru direktora, te da je niz negativnih faktora uticao na rezultat.

  Na neke od tih faktora, poput rata u Ukrajini, se nije moglo uticati, dok su drugi, kako kažu, blagovremeno mogli da budu neutralisani.

  Prvi rođendan kompanije Air Montenegro

  Izvor: Mediji

  Foto: Beta/Vlada Crne Gore

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE