Ko je Bernar Arno, novi NAJBOGATIJI ČOVEK na svetu?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko je Bernar Arno, novi NAJBOGATIJI ČOVEK na svetu?

  Kada je reč o svetu luksuzne robe, gotovo niko nije uspešniji od Bernara Arnoa, vlasnika kompanije LVMH i novog najbogatijeg čoveka na svetu. Naime, on je, prema Forbsu, sa vrha skinuo osnivača Amazona Džef Bezosa.

  Ovaj 72-godišnjak bogatstvo je sticao tokom skoro četiri decenije, stekavši carstvo luksuzne robe koje uključuje neka od najpoznatijih imena u modi, nakit, alkohol…

  Arno kontroliše gotovo polovinu poznatog francuskog modnog lanca u čijoj se grupaciji, osim Luis Vitona, nalazi još 70 svetski poznatih brendova. Samo neki od njih su Belvedere, Dom Pérignon, Hennessy, Moët & Chandon, Sephora, Céline, Dior, Fendi, Kenzo, Marc Jacobs, Bulgari…

  Rođen je u francuskom gradu na severu zemlje, Rube. Studirao je inženjerstvo u jednoj od najprestižnijih škola u Francuskoj. Po završetku studija, počeo je da radi sa svojim ocem u njegovoj građevinskoj firmi.

  Krajem 1980-ih, Arno je izjavio da mu je cilj da vodi najveću svetsku luksuznu kompaniju u narednoj deceniji. Zatim se potpuno usredsredio na LVMH Moet Hennessi – Louis Vuitton, potrošivši 2,6 milijardi dolara za akcije kako bi postao najveći deoničar kompanije, kao i njen predsednik i izvršni direktor 1989. godine.

  Sa sadašnjom suprugom Elen Mersije, sa kojom je u braku od 1991. ima tri sina, a sa prethodnom ženom Ani Davevrin ima jonajbogatijiš dvoje dece.

  Kako pišu mediji, u njegovom modnom konglomeratu radi četvoro njegovo, od petoro dece.

  Arno je zauzeo prvo mesto sa neto vrednošću od 186,4 milijarde dolara, nadmašujući Bezos čija neto vrednost iznosi 186 milijardi dolara.

  On je prvobitno prošle sedmice sa drugog mesta “istisnuo” tehnološkog milijardera Ilona Maska, koji je pao na treće mesto liste najbogatijih ljudi sveta.

  Posle Maska “PAO” i Bezos: Modni tajkun NAJBOGATIJI na planeti

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE