Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Knjiga Sonje Avlijaš najbolji evropski rad iz komparativne ekonomije

  Ekonomistica dr Sonja Avlijaš  dobitnica je  visokog  priznanja – nagrade Evropske asocijacije za komparativne ekonomske studije (EACES) (European Association for Comparative Economic Studies – EACES)  za 2018.  godinu. Disertaciju Sonje Avlijaš  Žene i rad. Ka političkoj ekonomiji tranzicije, odbranjenu na Londonskoj školi ekonomije, objavila je na srpskom jeziku Akademska knjiga 2017, a Evropska asocijacija za komparativne ekonomske studije (EACES) proglasila ju je najboljim radom iz komparativne ekonomije u Evropi.

  U obrazloženju žirija navodi se da je nagrada dodeljena radu koji ima najveći potencijal da utiče na oblast komparativnih ekonomskih studija u budućnosti. U navedenoj studiji Sonja Avlijaš analizira  aktivnost žena na tržištu rada metodom komparativne političke ekonomije, praćene statističkom analizom (primenom ekonometrijskih metoda regresione analize, grupu od 13 zemalja jugoistočne Evrope, centralnoistočne Evrope i baltičkih zemalja), među kojima je i Srbija u  postsocijalističkom periodu.

  Nagrada je dobitnici  uručena  u Varšavi.

  Dr Sonja Avlijaš je istraživačica u Centru za interdisciplinarnu evaluaciju javnih politika (LIEPP) na univerzitetu Sciences Po u Parizu, urednica publikacije Pitanje Evrope Evropskog instituta na Londonskoj školi ekonomije (LSE) i članica Programskog saveta Fondacije za razvoj ekonomske nauke (FREN) u Beogradu. Realizovala je istraživačke projekte za Evropsku komisiju, UN Women i Svetsku banku. Doktorirala je iz oblasti političke ekonomije na LSE.

  Za knjigu Žene i rad. Ka političkoj ekonomiji tranzicije dobila je nagradu „Anđelka Milić” za društvene nauke za 2018. godinu.

  Posetioci 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga imaće priliku da se upoznaju sa Sonjom Avlijaš koja će promovisati svoje nagrađeno delo na štandu Akademske knjige u areni Hale 1, u subotu, 27.oktobra, od 12-13 časova.

  Izvor: BIZlife

  Piše: S.Sudar

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE