Kinezi iz borskog Ziđina u KARANTINU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kinezi iz borskog Ziđina u KARANTINU

  Svi državljani Kine, angažovani u kompaniji Ziđin u Boru, koji su za kinesku Novu godinu boravili u toj zemlji gde je u toku epidemija koronavirusa, biće upućeni u “kućni karantin”, saznaje portal IST Media.

  Ovu informaciju danas je potvrdio gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić koji je rekao da je obavešten o tome da Ziđin preduzima “sve mere zaštite”.

  “Ziđin je obezbedio uslove i pregled zaposlenih koji se vraćaju iz Kine, i oni moraju da određeni period provedu izolovani radi provere zdravstvenog stanja. Po povratku iz Kine i pre ulaska u kompaniju, rade se sve provere, a pregledi se vrše na posebnoj lokaciji”, rekao je Milikić.

  Po nezvaničnim informacijama, od zaposlenih u toj kompaniji u Boru, u “kućnom karantinu” će državljani Kine boraviti po dve nedelje koliko traje period inkubacije novog virusa, ali oni nisu upućeni u karantnin kada su avionima stigli u Srbiju.

  Povratak u Srbiju je do daljeg zabranjen nekim radnicima firme Ziđin Bor Copper koji u Kini žive u oblastima gde je evidentirano prisustvo koronavirusa.

  Smena na čelu Ziđina

  Na čelu kompanije Srbija Ziđin Koper Bor, nekadašnji RTB Bor, je Ximing Jian, koji je nasledio dosadašnjeg prvog čoveka kompanije Long Yia.

  Pozivajući se na pisanje lista “Kolektiv”, borska Istmedia prenosi i da je Jian upisan u Agenciji za privredne registre kao direktor od 22. januara.

  Doskorašnji generalni direktor Ziđin Koper Bor, Long Yi je, prema pisanju, na Skupštini akcionara Ziđin majning grupe imenovan za potpredsednika u novom upravljačkom timu Ziđin.

  Izvor: Beta, Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE