Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kazanova protiv Don Žuana

  Kazanova protiv Don Žuana – 50. izvođenje setne komedije Miodraga Ilića

  Setna komedija Miodraga Ilića Kazanova protiv Don Žuana, nastala kao jedinstveno i jedino rediteljsko delo glumačkog velikana Predraga Ejdusa, doživljava svoje 50. izvođenje, 8. decembra u 20.00 časova na Maloj sceni Madlenianuma.

  Od premijere na Dan Madlenianuma 26. januara 2016. godine, predstava je punila salu Madlenianuma i radovala srca pozorišnih sladokusaca. Ulogu Kazanove, Predrag Ejdus je odigrao poslednji put 8. juna 2018. godine. Njegov Kazanova bio je te večeri savršeno ostvaren, žovijalan, taj umorni i tragikomični zavodnik, baš kao i u svim prethodnim izvođenjima. Pozorišna kritika odala je izuzetno priznanje Ejdusu-glumcu, neodoljivo šarmantnom majstoru karakterizacije, ali i Ejdusu-reditelju, nadahnutom i maštovitom majstoru scenske realizacije dramskog predloška. Predstava je obnovljena 2019. godine.

  Kazanova protiv Don Žuana

  Kazanova protiv Don Žuana

  Obnovom ove drame, i to zahvaljujući piscu drame, Miodragu Iliću, koji je rukovodio obnovom režije, ali i novom glumačkom timu: Tihomiru Staniću, kao Kazanovi, Stevanu Pialeu, kao Don Žuanu, i Ivoni Kustudić, kao Gizeli (koja je u poslednjoj sezoni već igrala uz svog profesora Ejdusa ovu ulogu), ali i povratkom Andrijane Oliverić, koja je igrala u prvobitnoj postavi, ova mezimica publike je vraćena na scenu Madlenianuma. U ovom filozofskom komadu, u kome je Stanić ostvario svoju davnašnju želju da zaigra čuvenog Đirolama Kazanovu, bajkovito se susreću dva najveća zavodnika u istoriji udvaranja, boreći se oko naklonosti mlade devojke, ali iskustveno već dovoljno zrele da znalački zavede obojicu.

  Kazanova protiv Don Žuana

  Kazanova protiv Don Žuana

  Svi oni koji su gledali predstavu i koji joj se vraćaju, uživaju u vrcavim dijalozima dva suparnika i zavodljivoj igri njihove opsesije. Obnavljajući ovu predstavu čitav tim je nastojao da sačuva režiju Predraga Ejdusa u originalnoj postavci, unevši tek neke male izmene koje su se nametnule učestvovanjem novih tumača uloga. U obnovu Kazanove protiv Don Žuana Tihomir Stanić, kao Kazanova, unosi jedinstvenu veštinu građenja psihološki slojevitih likova, svoju urođenu humornost, gospodstvenost i dragoceno iskustvo majstora scene. Zato ne čudi što se za ovu predstavu uvek traži karta više.

  Od istog autora Miodraga Ilića, imaćemo prilike da večeras premijerno vidimo na Velikoj sceni Madlenianuma dramu Valcer poručnika Nidrigena, još jedno univerzalno delo koje govori o strastima, prolaznosti, ali i herojstvu.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE