Kamena ploča za pečenje za autentičan ukus pice, baš kao iz italijanske picerije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kamena ploča za picu

  Kamena ploča za pečenje za autentičan ukus pice, baš kao iz italijanske picerije

  Od svog nastanka u Napolju pa sve do danas, pica je jedno od najomiljenijih jela u svetu. Upravo Italijani smatraju se kreatorima brojnih vrsta pica, ali su danas najpoznatije svakako ostale Margarita, Kaprićoza i Quattro Stagioni.

  Kako se priča o ovom jelu širila i kako su ga različiti narodi prisvajali došlo je do toga da danas picu možete jesti u bilo kom delu sveta.  Ipak, autentični ukus Italije dobićete u malim restoranima gde pored mirisa, muzike i slika, ambijent krasi velika kamena peć iz koje izlaze najčudesniji ukusi.

  Međutim, da li ste ikada probali da ovaj duh donesete u svoj dom? Koristili ste iste sastojke, racept najboljeg testa za picu, čak uskladili dobro italijansko vino, ali doživljaj nije bio kao u piceriji. Tajna ukusne pice nije u dobrim proporcijama brašna, vode i soli – tajna je u kamenoj podlozi na kojoj se peče testo.

  Pica sa kamene ploče

  Pica sa kamene ploče

  Šta picu sa kamene ploče čini hrskavom?

  Šamotna ploča ravnomerno zadržava toplotu, a sićušne pukotine tokom pečenja izvlače višak vode iz posebno vlažnih delova testa. Savršeno održava temepraturu i prilikom pečenja naduje testo što omogućava da vruć vazduh struji kroz picu. Tako je čini istovremeno i sočnom i hrskavom.

  Ono što daje poseban ukus pici, pri pečenju na kamenoj ploči, je vreme. Prosečna dužina pečenja je oko pet minuta, a varira od debljine testa. Zahvaljujući tako kratkom pečenju, sastojcima ostaje sačuvana aroma i sočnost.

  Ako želite da pica u vašoj kući bude istog ukusa kao u piceriji, nije vam potrebna ni velika kamena peć niti iskusni italijanski pica majstor. Potrebna vam je dobra šamotna ploča i rerna sa kojom savršeno funkcioniše. A upravo ovu kombinaciju nudi vam najnovija akcija kompanije Miele, gde uz kupovinu određenih Miele rerni, dobijate vaučer za kamenu ploču, a nakon jednostavne registracije i originalni Pizza set na vašoj adresu. Nakon toga, možete odmah krenuti sa pripremom, uz 10 originalnih recepata dostupnih na Miele aplikaciji, kao i naš recept kako spremiti zdravu i ukusnu picu.

  Budite vrhunski pica majstor uz Miele rerne sa kamenom za pečenje!

  Miele aplikacija sa receptima

  Miele aplikacija sa receptima

  Izvor: BIZLife

  Foto: Miele

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE