Kako su Hrvati dobili svoju Silicijumsku dolinu?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako su Hrvati dobili svoju Silicijumsku dolinu?

  Sedište Rimac automobila je u Svetoj Nedelji, a tamo osnivač kompanije Mate Rimac planira i gradnju velikog proizvodnog i istraživačkog kampusa vrednog milijardu kuna (više od 133 miliona evra).

  U Svetu Nedelju seli se i hrvatski Imunološki zavod gde će se graditi i fabrika za proizvodnju vakcina, piše RTL.

  Tako je grad Sveta Nedelja odjednom postao preduzetnička meka. Ukinuli su prirez i komunalne naknade, uveli poreska rasterećenja, ukinuli porez na potrošnju.

  Mi smo ukinuli prirez, ali ono što je možda najvažnije istaći za razvojno-istraživačke delatnosti poput Rimčevog kampusa ili ovde Imunološkog, mi smo ukinuli komunalni doprinos za sve proizvodne delatnosti i za sve nove investitore, na godinu dana smo ih oslobodili komunalne naknade“, kaže gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

  Bitno je i stanovnicima

  Grad tako već ima četiri privredne zone i verojatno najpoznatiju fabriku automobila u regionu, ali najveća investicija tek sledi.

  Svega desetak kilometara od središta Zagreba na ovom mestu uskoro bi trebalo da počne izgradnja 200 milijuna evra vredan projekat proizvodnog kampusa Rimac Automobila, na 200.000 kvadratnih metara površine.

  Izvor: RTL

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE