Kako odabrati PRAVOG bračnog partnera?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako odabrati PRAVOG bračnog partnera?

  Ovo je vrlo važna i velika odluka. Izabrati jednu osobu, od mnoštva kandidata, sa kojom ćete provesti ceo život nije nešto što treba da se shvati olako.

  Ako odaberete pogrešno, ta odluka vas može koštati godina i godina bola, lošeg života, patnje i na kraju dovesti do razvoda.

  Kvaliteti neke osobe koji nas prvenstveno privuku, najčešće nisu kvaliteti zbog kojih je brak uspešan i divan. Nažalost, tako je. Ako je neko lep, zgodan, pametan, bogat, koketan, ako imate ista interesovanja (slušate istu muziku, idete na iste žurke, volite iste knjige/filmove)… ništa od toga NEĆE BITI BITNO za 30 do 50 godina braka. Da ne bude zablude, jeste bitno da vas partner privlači. Ali površna privlačnost i zajednička interesovanja nemaju nikakve veze sa stabilnim brakom niti razvojem vašeg odnosa tokom godina.

  Važno je imati na umu sledeće: zdravi brakovi se razvijaju, nezdravi brakovi ostaju isti.

  Zato su OVO osobine koje bi vaš partner morao da ima:

  1. Samopouzdanje – Nesigurnost izaziva sumnju, zavisnost i ljutnju. Svi mi imamo momente kada sumnjamo u sebe, ali ovde se radi o opštoj tendenciji. Sve ovo stavlja ogroman pritisak na vezu. Na kraju osećanja blede, a gorčina počinje da se ukorenjuje.
  2. Velikodušnost – Oni koji su po prirodi velikodušni, verovatno neće sebe smatrati „centrom univerzuma“.
  3. Poniznost – Često se pogrešno tumači kao lažna skroomnost. Poniznost zahteva da priznate samom sebi da vaše ambicije, potrebe, bol i ciljevi nisu centar sveta, da postoje i drugi ljudi.
  4. Duhovitost – Čarls Dikens je rekao jednom prilikom: „Ne postoji na svetu nešto što je tako neodoljivo kao zarazni smeh i dobro raspoloženje.“ Ako želite srećniji život, potražite srodnu dušu koja se može šaliti i na svoj račun. Neko ko pronalazi radost i humor u svakodnevnim rutinama može vas učiniti srećnijim.
  5. Sposobnost da oprosti – Život zna da bude težak, a samim tim odnosi mogu biti vrlo izazovni. Brak posebno, jer dve nesavršene individue pokušavaju da zajedno prolaze kroz sve životne prepreke. Godinama ćete oboje grešiti. Ukoliko ne želite da nosite na leđima dugačak spisak partnerovih grešaka, morate biti spremni da oprostite.

  Ovo su još neke osobine koje je preporučljivo da vaš partner ima: iskrenost, lojalnost, odgovornost i hrabrost.

  Izvor: BIZLife/Psychology Today

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE