Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako da UŠTEDITE 20% na računu za Infostan?

  Cene svega su u poslednjem periodu otišle u nebo. Od hrane, preko goriva, pa sve do komunalija.

  Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ pronašlo je način kako da građanima uštedi novac, a da im u isto vreme omogući da budu ekološki odgovorni i sortiraju pet ambalažu.

  „Gradska čistoća“ već dugi niz godina uspešno sprovodi akciju pod nazivom „Eko-kesa za čistiji grad“ na svih deset beogradskih opština koje su u nadležnosti preduzeća.

  Učesnici akcije u svojim domaćinistvima u „eko-kesu“ zapremine 120 litara odlažu PET ambalažu (providne plastične boce od pića, plastični čepovi), MET ambalažu (aluminijumske limenke, ispražnjene i očišćene konzerve od mesnih proizvoda, voća, povrća), kartona i otpadnog papira (papir, novine), kompozitna ambalaža – tetrapak.

  Gradska čistoća (BIZLife)

  Na vama je da odete do Pogona Gradske čistoće na vašoj opštini (i ponesete račun Infostana sa sobom) gde ćete dobiti kese za narednih 6 meseci i vaš jedinstveni bar kod kojim ćete obeležiti kesu pri odlaganju.

  U toj kesi u toku nedelje prikupljate reciklabilni otpad (papir, plastična i metalna ambalaža). Jednom nedeljno (svaka opština ima tačno naznačen dan) eko kesu iznosite pored najbližeg kontejnera u periodu od 20-22 časa, a ekipa JKP „Gradska čistoća“ će taj otpad podvrgnuti daljem procesu reciklaže.

  Ukoliko u toku meseca 4 puta iznesete kesu sa otpadom ( ne mora biti u potpunosti puna) zahvaljujući vašem bar kodu stavka ,,usluge gradske čistoće” na vašem računu za infostan biće umanjena za 20 odsto.

  Otpad (Pixabay)

  Kada se kese prikupljaju?

  Ono što je bitno da sugrađani znaju jeste da se akcija sprovodi različito po opštinama – određenim danima i po satnicama:

  Ponedeljak – GO Novi Beograd (do 22 časa) i Voždovac (do 6.30 – periferija – Ripanj, Jajinci, Pinosava)

  Utorak – GO Zemun (do 22 časa)

  Sreda – GO Čukarica (do 22 časa)

  Četvrtak – GO Savski venac i Rakovica (do 22 časa)

  Petak – GO Vračar i Zvezdara (do 22 časa)

  Subota – GO Stari grad i Palilula (do 22 časa, centralni deo)

  Nedelja – GO Voždovac i Palilula (6.30 – Palilula – Leva obala, Borča, Ovča, Krnjača), (do 22 časa – Voždovac, centralni deo)

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE