Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako da preživite svoj posao

  Vaš posao je užasan i iz nekog razloga ne možete da ga napustite. Istovremeno, ako ne odete, poludećete. Šta možete da uradite povodom toga? Mi vam, zajedno sa sajtom Lifehacker dajemo par pregleda.

  Perspektiva je bitna

  Danas je jedan dan u moru dana koje vam je ostalo da proživite. Ukoliko nećete uskoro da umrete, to verovatno nije velika stvar. Današnjice se verovatno nećete ni sećati. To ne znači da ne bi trebalo da obraćate pažnju na ono do čega vam je zaista stalo, ali ne bi trebalo da se suviše sekirate oko toga. Imate hranu, kuću i nešto da radite većinu dana. Verovatno vam je i zabavno sa vremena na vrema. Možda imate ljude koji brinu o vama. Usmerite se na dobre stvari i zapamtite da će sve ostalo biti daleka uspomena. Ukoliko budete sebe samo sažaljevali i kukali zbog posla nećete rešiti problem. Usmerite se na pozitivno.

  „Donesite“ se na posao

  Pretpostavljamo da ovo već radite u fizičkom smislu, ali ako imate kreativnu stranu ili neka druga interesovanja ona vam mogu pomoći da vam posao učine interesantnijim. Novinar sajta Lifehacker kaže da je jedna od njegovih dužnosti na poslu koji je radio davno bila da šaljem kataloge za školu koja je nudila različite kurseve. Njemu je bilo zanimljivo da pored svake koverte nacrta neku figuricu što mu je donelo posao u dizajnu.

  Pazite na početak

  Loši dani nastaju kada se nekoliko malih nezgoda desi zaredom. Pojedinačno one nisu ozbiljne i vi bi i zaboravili na njih, ali kada dođu zajedno osećate se da se ceo svet okrenuo protiv vas. Ovo su loši počeci koji su i često uzroci loših dana. Analizirajte ceo dan i shvatićete koliko su neke situacije besmislene i da se nervirate oko gluposti.

  Blokirajte negativne teme

  Žaljenje o vašem poslu može biti zabavno jer se čini da se oslobađate stresa, ali to nije tako – vaš bes se samo povećava. I dok ne želite da trpite vaša osećanja, ne morate svemu prilaziti sa negativne strane.

  Naučite kako sa šefom

  Ako vam je posao odvratan, vrlo je verovarno da vaš šef ima veze sa time. Ono što vi možete je da naučite kako ćete da reagujete na to.

  Šta čekate?

  Izvor: BIZLife, lifehacker.com

  Foto: Pixabay

  Piše: Ana M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE