Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako da iskoristite kuvana jaja od Uskrsa?

    Uvek mislimo da je malo koliko god jaja kupili, skuvali, ofarbali za Uskrs. Moramo ovoliko komada u crveno, ovoliko u plavo, a ova ćemo ostaviti za dekupaž tehniku, „ombre“ tehniku farbanja jaja, a na kraju se desi da se sva ta jaja ne pojedu. Ali nemojte ih bacati!

    Ovo je samo jedan od načina kako da iskoristite višak uskršnjih kuvanih jaja, po savetu i receptu Sandre Pecić sa bloga Ko to tamo:

    Slani miliprot s kuvanim jajima

    Sastojci za testo:

    oko 400g brašna

    200ml mleka

    100ml ulja

    pola kocke kvasca

    1 jaje

    so

    Sastojci za nadev:

    200-300g krem sira

    dva struka seckanog mladog luka

    kuvana jaja

    Postupak:

    Umesite meko testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da pokriveno krpom naraste dok se ne udvostruči. 

    Umešajte krem sir i luk, a jaja oljuštite.

    Od naraslog testa kidajte komade, razvucite svaki toliko da njime može da se obloži jaje. Nafilujte krem sirom i lukom pa na sredinu stavite jaje. Krajeve testa zatvorite oko jajeta i formirajte pravilnu loptu. Ređajte u okrugle modle ili direktno na pleh. Premažite žumancetom i pecite 20 minuta ili duže na 200 stepeni. 

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay/Ko to tamo

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE