Jurić NAPUSTIO sastanak jer Vulin NIJE DOŠAO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jurić NAPUSTIO sastanak jer Vulin NIJE DOŠAO

  Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je osnivač Fondacije “Tijana Jurić” napustio sastanak “na kome je sa profesionalcima, koji se godinama unazad bave problematikom nestale dece”, trebalo da razgovara o uvođenju Amber alert sistema u Srbiji.

  I sam Igor Jurić je potvrdio na Tviteru da je napustio sastanak jer na njemu, kako je rekao, nije bio prisutan ministar Aleksandar Vulin.

  U saopštenju MUP navodi se da je održavanje sastanka naložio ministar Vulin, a da su mu prisustvovali državni sekretar MUP Bojan Jocić, šef Odseka za potrage Uprave kriminalističke policije Zoran Vuković, šef Odseka za maloletničku delinkvenciju Uprave kriminalističke policije Olivera Zečević, predstavnici Sekretarijata Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Sektora za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje.

  Dodaje se da je zakonska zastupnica Fondacije Maja Atanasković na početku sastanka, u kratkom izlaganju, iznela predlog i viđenje ove organizacije kako bi budući Amber alert trebalo da izgleda.

  Posle njenog izlaganja, Jurić je prekinuo sastanak uz primedbu da je očekivao ozbiljnost, koju je, prema njegovom viđenju, trebalo da označi prisustvo Vulina.

  “Od nekoga ko se, barem deklarativno, zalaže za profesionalizam, očekujemo da mu mišljenje i znanje profesionalaca koji se godinama unazad bave ovim poslom bude važnije od prisustva ministra na sastanku”, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da je “čudno odbijanje razgovora sa ljudima iz struke, a insistiranje na prisustvu isključivo ministra”, i ocenjuje da bi to “moglo da dovede u sumnju motive Jurića, koji zbog ovakvih istupa mogu delovati kao politički”.

  Jurić je potvrdio da je napustio sastanak, i obrazložio da je to učinio zbog toga što na njemu nije bilo resornog ministra Vulina.

  “Mada smo sa nestrpljenjem čekali današnji dan, želim da obavestim javnost da smo napustili sastanak jer na njemu nije bio prisutan ministar Vulin. Kao neko ko je ispred svakog deteta i velikog broja građana Srbije, želim da o ovim problemima razgovaramo isključivo sa donosiocima odluka”, obrazložio je svoju odluku Jurić.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE