Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  United groupa

  Junajted grupa podnela krivičnu prijavu protiv Telekoma i Telenora

  Kompanije SBB i United Media koje posluju u okviru United Grupe, podnele su krivičnu prijavu protiv kompanija Telekom Srbija  i Telenor i odgovornih lica u tim kompanijama, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zaključenje restriktivnog sporazuma iz člana 229 stav 1 Krivičnog zakonika.

  U ime kompanija SBB i United Media prijavu je podnela advokatska kancelarija Tomanović.

  Postoje osnovi sumnje da su prijavljeni krajem 2020. i početkom 2021. godine zaključili restriktivni sporazum kojim se vrši podela tržišta u cilju potiskivanja trećeg učesnika sa tržišta i to SBB u pogledu infrastrukture, a United Media u pogledu medijskih sadržaja, navodi se u saopštenju te grupe.

  Kompanije SBB i United Media saopštavaju da očekuju od nadležnog Višeg javnog tužilaštva da pokrene postupak protiv kompanija Telekom i Telenor, jer zakoni Srbije i međunarodni pravni standardi izričito zabranjuju sporazumno i usaglašeno delovanje radi podele tržišta sa namerom potiskivanja drugih tržišnih konkurenata.

  Telenor: Junajted grupa nastavlja sa medijskim pritiskom i neosnovanim tužbama u ilegalnoj borbi za svoju tržišnu poziciju

  Kompanija Telenor saopštila je da Junajted grupa nastavlja da zloupotrebljava sopstvene medije i države institucije kako bi izvršila pritisak na pravna i regulatorna tela sa jasnim i očiglednim ciljem- da zadrži dominantan položaj i spreči ulazak nove, slobodne konkurencije  na tržište distribucije medijskih sadržaja u Srbiji.

  “Najnovija krivična prijava usmerena je na prejudiciranje odluke Komisije za zaštitu konkurencije, jer ugovori još nisu pravosnažni, niti će stupiti na snagu dok Komisija ne donese odluku. Medijsku kampanju i sve legalne i ilegalne korake treba posmatrati u kontekstu činjenice da je United grupa dominantni pružalac usluga na tržištu distribucije medijskih sadržaja sa udelom od 45,5 odsto, i da prava na sadržaje u svom vlasništvu neosnovano odbija da dodeli bilo kom drugom operatoru ili konkurentu”, navodi se u saopštenju.

  Dodaju da su ovakvim pristupom Junajted  grupe uskraćeni  jedino korisnici u Srbiji.

  Iz Telenora ukazuju da je reč o potpuno neosnovanoj prijavi, te da  današnja izjava za javnost predstavlja još jedno očito kršenje zakona te grupe.

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE