Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  zapošljavanje osoba sa invaliditetom

  Još jedan grad dobio Karijerni centar za osobe sa invaliditetom

  U Zrenjaninu je Karitas Srbije, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), otvorio Karijerni centar za osobev sa invaliditetom, sa ciljem da se podrže osobe sa invaliditetom u procesu traženja posla i uključivanja u radno okruženje.U karijernom centru, savetnica će pružati uslugu karijernog savetovanja, organizovati grupne radionice ličnog razvoja, a biće dostupne i različite obuke za tržište rada, kao i prakse u privatnom sektoru.

  Karijerni centar u Zrenjaninu, jedan je od šest centara koji su otvoreni u okviru projekta „Posao po meri – Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji finansira USAID, a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu su Karitas Srbije, Fondacija „Ana i Vlade Divac“, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

  Grad Zrenjanin jedan je od potpisnika Memoranduma o razumevanju sa Forumom mladih sa invaliditetom u okviru projekta „Posao po meri“, a gradonačelnik tog grada Simo Salapura ukazao je danas da u razvojnim agendama Zrenjanina prioritet zauzimaju investicije i nova radna mesta, kao i mogućnost zapošljavanja za sve osetljive kategorije sugrađana.

  ”Projektom ekonomskog osnaživanja osoba sa invaliditetom dopunjavamo spektar javnih poziva koji je Grad Zrenjanin u prethodnom periodu realizovao po prvi put, poput onih za ekonomsko osnaživanje žena i ekonomsko osnaživanje mladih“, rekao je Salapura.

  Karijerni centri su otvoreni i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i Valjevu, gde je trenutno u toku i promotivna kampanja u cilju informisanja svih osoba sa invaliditetom koje su u potrazi za poslom, kako da se jave i zakažu razgovor u lokalnim Karijernim centrima.

  Izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom Jovana Krivokuća – Milovanović kazala je da intenzivno rade u nekoliko oblasti interesovanja i da nastoje da olakšaju značajno uključivanje osoba sa invaliditetom u različite procese u oblasti zapošljavanja, te da vrednuju njihove stavove i iskustva.

  U zrenjaninskom Karijernom centru, u prostorijama Karitasa, na adresi Ljubljanska 15, svakim radnim danom, od 8 do 16 časova, sve zainteresovane dočekuje savetnica Valeria Molnar, a razgovor sa njom se zakazuje putem mejla: [email protected] ili na telefon 065/93-06-644.

  Koordinatorka projekta iz Karitas Srbije Marina Kostić kazala je da će savetnica raditi sa korisnicima individualno, ali i u malim grupama u okviru kojih će polaznici imati prilike da razvijaju svoje „meke veštine“, kao što su veštine upravljanja vremenom, asertivna komunikacija, rešavanje konflikta.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE